Aanbod

Maatwerk

Coaching en training in leiderschap en samenwerken.

Training in company, Workshops, Teamcoaching, Supervisie, Intervisiebegeleiding en Individuele coach- en reflectiegesprekken over leiderschap en samenwerken. Met het oog op doelgericht, gelijkwaardig en verbindend communiceren tussen leiders, professionals en teamleden onderling.

Voor vragen en een oriënterende kennismaking: levenenwerk@edithlindhout.nl of 06-83244350.

Lees hieronder alvast meer over het aanbod en de aanpak van Leven en Werk.

Zie ook de Open Trainingen agenda 2020/2021 onderaan deze pagina.

Aanpak en werkwijze van Leven en Werk

Gelijkwaardig partnerschap creëren in de samenwerking is een uitdaging voor iedereen: leidinggevenden, medewerkers, teamleden en management. Inzicht in eigen gedrag en vaardigheden rondom persoonlijk en professioneel leiderschap en de omgang met organisatie- enteamdynamiek gaan in de trajecten hand in hand. 

Voor leiders

Leven en Werk ontwikkelt bewust en vaardig leiderschap met een constructief effect op de gezondheid van de leider zelf en de mensen eromheen, en de functionaliteit van de organisatie en teams, door te werken op vier niveaus:

Leiderschap- en managementvaardigheden: kennis en kunde om effectief mensen, teams en organisaties te begeleiden, aansturen en faciliteren. Ook bij zelfsturing.

Persoonlijk leiderschap: inzicht in de werking van de eigen persoonlijkheid op het leiderschapsgedrag en het effect daarvan op medewerkers en de organisatieontwikkeling.

Positioneren in de organisatiedynamiek: het leren kennen en zien van de dynamiek in de organisatie en de eigen effectieve plek en handelen daarin vinden.

Bewustzijn in handelen: weten waarom je doet wat je doet, zelf en met elkaar, biedt perspectief voor samenwerken, organiseren en veranderen. Jezelf kunnen zien als onderdeel in een groter geheel van een team of de organisatie creëert verbinding en geïnspireerde effectiviteit.

Modules die aan bod kunnen komen in trainingen, workshops, supervisie en coaching:

 • Leidinggeven is een vak: kennis en vaardigheden als basis voor handelen op elk niveau.
 • Persoonlijk leiderschap.
 • Leidinggeven in de organisatiedynamiek.
 • Leidinggeven en deelnemen aan teams.
 • Leidinggeven en samenwerken met professionals
 • Leiderschap bij de ontwikkeling van eigenaarschap en zelforganisatie
 • Omgaan met  ziekteverzuim, stress en gezondheid.
 • Effectieve communicatie.

Voor teams en groepen

Leven en Werk biedt teamcoaching en intervisie aan teams van professionals en medewerkers en teams van managers, bij vragen over de onderlinge samenwerking, besluitvorming, organiseren en communicatie. Dit met het oog op effectiviteit en het creëren en behouden van een constructieve onderlinge dynamiek. Tools hiervoor zijn de betrokkenheid bij een gezamenlijke doel, de bereidheid tot inzet en inzicht in de teamdynamiek en mogelijke blokkades in de uitwisseling.

Speciale aandacht is er voor de rol van leiderschap in het team, bij teamleden en teamleiders; ook bij zelfsturende teams en in managementteams.

Als managementteams de kracht van gezamenlijk leiderschap bewust inzetten en organiseren, en doelgericht en verantwoord samenwerken, ontstaan er succesvolle en inspirerende organisaties.

Voor medewerkers, professionals en teamleden

Leven en Werk biedt training, coaching, intervisie en supervisie op het snijvlak van persoonlijke en professionele ontwikkeling met als doel optimaal functioneren. Ook voor particulieren.

Als mensen leiderschap nemen in hun eigen leven en werk, is er ruimte voor groei, ontwikkeling en optimaal functioneren. De kracht van persoonlijk leiderschap constructief inzetten betekent een zinvol, effectief en geïnspireerd werkend leven.

Modules die aan bod komen:

 • Persoonlijk leiderschap.
 • Zelfmanagement (timemanagement, stressmanagement).
 • Effectieve communicatie.
 • Teamwork

Voor vragen of een kennismaking en oriëntatie met Leven en Werk: levenenwerk@edithlindhout.nl of 06-83244350. Lees hieronder alvast meer over het aanbod  en de aanpak van Leven en Werk.

Open trainingen agenda 2020

Vrijdag 4 september – Workshop: ‘Als alles weer begint – Gezond werken‘, Utrecht.
Over rust, drukte en keuzes maken, na een periode van stilstand en opnieuw beginnen. Met coaching, advies, kennis en inspiratie uit time- en stressmanagement.

Maandag 5, 26 oktober, 16 november – 3 daagse training Leiderschap en Samenwerken, Utrecht. 7e jaar!
Over het omgaan met het functioneren van de ander, je eigen functioneren en de veranderingen in de organisatie en je eigen positie daarin. Onderwerpen zijn  organisatie- en teamdynamiek, persoonlijk leiderschap, leidinggeven en leiding krijgen in de samenwerking.
Deelnemers 2019 over het programma: Inhoudelijk zeer sterk met een hele goede combinatie theorie en actief toepassen. De theorie en praktijkoefeningen kon ik heel goed linken aan mijn dagelijkse werkzaamheden. Stilstaan bij wat je dagelijks aan het doen bent en waarom, in plaats van maar doordenderen. Op een ander niveau naar je eigen handelen, karakter en persoonlijke en professionele doelen kijken; een grote meerwaarde.  Aanrader voor het creëren of vergroten van je bewustzijn. Met een breed, divers palet aan onderwerpen snel de diepte in.
Persoonlijke ervaringen: ‘Super waardevol’. ‘Apk voor iedereen, leider of geen leider’. ‘De training is ‘nuchter’, met beide benen op de grond, concreet en direct. ‘Fijne, doortastende aanpak met geduld en precisie gericht op ieders behoefte’. ‘Complimenten voor de manier waarop Edith een groep creëert waarin mensen zich veilig voelen’. ‘Zorgvuldige en geduldige manier van training geven, met oog voor ieder individu’. ‘Edith durft door te prikken tot de kern’.

Vrijdag 20 november – Workshop: Plek nemen in je team en de organisatie.
Over de positie die je hebt en de plek die je inneemt op het werk en in andere groepen en de mogelijke samenhang daartussen. Bijgaand thema is de omgang met dominantie, teruggetrokkenheid en assertiviteit. Met coaching, advies, kennis en inspiratie uit gedragswetenschap en systemisch opstellingenwerk.

Programma 2021:
Feb  – Verbindend communiceren – met trainingsacteur, Utrecht.
Mrt – Leiderschap: alles over leiderschap in 1 trainingsdag, Utrecht.
Apr – 2 daagse training Persoonlijke Ontwikkeling, Utrecht.
Sep – Supervisiedag: als alles weer begint, Utrecht.
Okt – 3 daagse training Leiderschap en Samenwerken, Utrecht. 7e jaar!
Nov – Supervisiedag: Plek nemen in je team en de organisatie.

Aanmelden trainingen: levenenwerk@edithlindhout.nl

In samenwerking met: