Aanbod

Maatwerk

Leiderschap en samenwerken is te ontwikkelen, en vraagt vaardigheid, bereidheid en een passende houding voor iedereen in de organisatie, en natuurlijk voor leiders, met als doel de inspiratie en prestatie te optimaliseren.

Leven en Werk biedt training, coaching en advies voor:

 • Leidinggevenden en managers
 • Teams en groepen
 • Medewerkers
  Individueel en in groepsverband

Lees onderaan alvast meer over de aanpak.

Voor vragen of een telefonische kennismaking en oriëntatie: levenenwerk@edithlindhout.nl of 06-83244350.

Open agenda

Maandag 1 april – Leiderschapsdag
Over deze dag schreef schreef een deelnemer ons:

“Een enorm leerzame dag, en wat fijn om die door te kunnen brengen met vakgenoten! Shoutout voor het organiseren door de Kerngroep van het Productieleidersnetwerk en Edith Lindhout is by far de grappigste trainer die ik ooit heb gehad, en serieus als het nodig is. Top!”

Op maandag 7 oktober start een driedaagse leiderschapstraining ter verdieping op het thema leiderschap en samenwerken. Zie hieronder.

Maandag 3 juni 09.30 – 16.30 uur – Gesprekstechniekendag, Utrecht
Wie is de baas? 1-daagse training over invloed en informeel leiderschap op de werkvloer.

Wie is de baas? Als productie- of teamleider voer je vele gesprekken om je doel te bereiken. Hoe je deze ‘zakelijke’ gesprekken plezierig  en effectief kunt inzetten en voeren, leer je in deze 1-daagse training over invloed, informeel leiderschap en gesprek techniek op de werkvloer. Aan bod komen de communicatievaardigheden die de basis vormen voor allerlei verschillende soorten situaties en gesprekken. In de ochtend doe je kennis op  en oefen je vaardigheden. In de middag oefen je met verschillende soorten gesprekken en het toepassen ervan op de eigen werksituatie.

Deelname: € 160,00 excl. 21 % btw, incl.koffie/thee en lunch. Informatie en aanmelden tot 20 mei: productieleidersnetwerk@gmail.com


Maandag 7 oktober
Maandag 28 oktober
Maandag 18 november

3-daagse training Leiderschap en samenwerken – Berenkuil Utrecht.

In deze training werk je gericht aan het ontwikkelen van je eigen manier van leidinggeven. Je doet inzicht op in het gewenste effect en ongewenste neveneffect dat je hebt op anderen en je vindt daarin de juiste balans.

Theoretische leiderschapskennis, zelfinzicht, leiderschapsvaardigheden en organisatiedynamiek komen aan bod voor een optimale persoonlijke leerervaring. Na de 3-daagse weet je wat je te doen hebt om in balans te staan tussen stevigheid en meebewegen, tussen kracht en kwetsbaarheid, met als doel een optimale samenwerking creëren waarin verbinding en nut voorop staan.

Elke dag staat er 1 thema centraal:
1.Persoonlijk leiderschap (wie ben ik in mijn rol),
2.Leiderschapsgedrag (wat doe ik in mijn rol) en
3.Organisatiedynamiek (waar sta ik).
Je eigen persoonlijke leervraag loopt als een rode draad met je mee door de drie losse dagen. Deelnamekosten zijn: € 460,- excl. 21% btw incl. koffie/thee en lunch. Informatie en aanmelden: productieleidersnetwerk@gmail.com

 

Aanpak

Gelijkwaardigheid in de hiërarchie is een uitdaging voor leidinggevenden en medewerkers, om onderling optimale samenwerking te creëren, constructief en persoonlijk leiderschap neer te zetten en vrijheid in samenwerken en organiseren te ervaren.

Voor leiders

Leven en Werk ontwikkelt bewust en vaardig leiderschap met een constructief effect op de gezondheid van de leider en de samenwerking in teams en de organisatie,  door te werken op vier niveaus:

Leiderschap- en managementvaardigheden: kennis en kunde om effectief mensen, teams en organisaties te begeleiden, aansturen en faciliteren. Ook bij zelfsturing.

Persoonlijk leiderschap: inzicht in de werking van de eigen persoonlijkheid op het leiderschapsgedrag en het effect daarvan op medewerkers en de organisatieontwikkeling.

Positioneren in de organisatiedynamiek: het leren kennen en zien van de dynamiek in de organisatie en de eigen effectieve plek en handelen daarin vinden.

Bewustzijn in handelen: weten waarom je doet wat je doet, zelf en met elkaar, biedt perspectief voor samenwerken, organiseren en veranderen. Jezelf kunnen zien als onderdeel in een groter geheel van een team of de organisatie creëert verbinding en geïnspireerde effectiviteit.

Modules de aan bod kunnen komen in trainingen, workshops, supervisie en coaching:

 • Leidinggeven is een vak: kennis en vaardigheden als basis voor handelen op elk niveau.
 • Persoonlijk leiderschap.
 • Leidinggeven in de organisatiedynamiek.
 • Leidinggeven en deelnemen aan teams.
 • Leidinggeven en samenwerken met professionals
 • Leiderschap bij de ontwikkeling van eigenaarschap en zelforganisatie
 • Omgaan met  ziekteverzuim, stress en gezondheid.
 • Effectieve communicatie.

Voor teams en groepen

Leven en Werk biedt teamcoaching en intervisie aan teams van professionals en medewerkers en teams van managers, bij vragen over de onderlinge samenwerking, besluitvorming en communicatie. Dit met het oog op effectiviteit en het creëren en behouden van een constructieve onderlinge dynamiek. Tools hiervoor zijn de betrokkenheid bij een gezamenlijke doel, inzicht in de teamdynamiek, verbeteren van teamvaardigheden en het oplossen van blokkades  in de informatie-uitwisseling.

Speciale aandacht is er voor de rol van leiderschap in het team, bij teamleden en teamleiders; ook bij zelfsturende teams en in managementteams.

Als managementteams de kracht van gezamenlijk leiderschap bewust inzetten en organiseren, en doelgericht en verantwoord samenwerken, ontstaan er succesvolle en inspirerende organisaties.

Voor medewerkers, professionals en teamleden

Leven en Werk biedt training, coaching, intervisie en supervisie op het snijvlak van persoonlijke en professionele ontwikkeling met als doel optimaal functioneren. Ook voor particulieren.

Als mensen leiderschap nemen in hun eigen leven en werk, is er ruimte voor groei, ontwikkeling en optimaal functioneren. De kracht van persoonlijk leiderschap constructief inzetten betekent een zinvol, effectief en geïnspireerd werkend leven.

Modules die aan bod kunnen komen:

 • Persoonlijk leiderschap.
 • Zelfmanagement (timemanagement, stressmanagement).
 • Effectieve communicatie.
 • Teamwork