Aanbod

Maatwerk

Leiderschap en samenwerken is te ontwikkelen, en vraagt vaardigheid en bereidheid van iedereen in de organisatie, en natuurlijk voor leiders, met als doel de inspiratie en prestatie van het geheel te optimaliseren.

Leven en Werk biedt training, coaching en advies voor:

 • Leidinggevenden en managers
 • Teams en groepen
 • Medewerkers
  Individueel en in groepsverband

Voor vragen of een kennismaking en oriëntatie: levenenwerk@edithlindhout.nl of 06-83244350 en lees hieronder meer over de aanpak van Leven en Werk.

Open agenda

Maandag 1 april – Leiderschapsdag
Over deze dag schreef schreef een deelnemer ons:

“Een enorm leerzame dag, en wat fijn om die door te kunnen brengen met vakgenoten! Shoutout voor het organiseren door de Kerngroep van het Productieleidersnetwerk en Edith Lindhout is by far de grappigste trainer die ik ooit heb gehad, en serieus als het nodig is. Top!”

Maandag 3 juni – Gesprekstechniekendag, Utrecht
Wie is de baas? 1-daagse training over invloed en informeel leiderschap op de werkvloer.

Als leidinggevende voer je vele gesprekken om je doel te bereiken. Hoe je deze ‘zakelijke’ gesprekken plezierig  en effectief kunt inzetten, leer je in deze 1-daagse training over invloed, informeel leiderschap en gesprek techniek op de werkvloer.

Maandag 7, 28 oktober, 18 november – Leiderschap en Samenwerken
3-daagse training in Theaterhuis de Berenkuil in Utrecht.

De ontwikkeling van Ik en Wij en de samenhang daartussen, is de rode draad in deze driedaagse training over leiderschap en samenwerken.

 • Je onderzoekt daartoe hoe succes door werkelijk samenwerken ontstaat en hoe ieder daaraan kan bijdragen, als teamlid en als leider.
 • Je ontwikkelt je eigen manier van (informeel) leidinggeven en lidmaatschap nemen verder, versterkt je persoonlijk leiderschap en je leert partnerschap te creëren vanuit je eigen functionele rol met collega’s, medewerkers en teamleden.
 • Daarnaast onderzoek je de dynamiek op je werk (in je team en organisatie), hoe je daarin plek neemt en hoe je de teamkracht vanuit je eigen rol kunt versterken.

Halve finale op het wk bereikt! Succes door persoonlijke kracht en teamkracht door dienend leiderschap.

 

 

Werkwijze: theoretische leiderschapskennis, diagnose en analyse, lichaamsgerichte oefeningen en zelfreflectievragen dragen in de driedaagse bij aan (zelf)inzicht en effectiviteit van je functioneren, leiderschapsgedrag en stevigheid in de organisatiedynamiek.

Resultaat: Na de 3-daagse weet je waar je staat in het grotere geheel van je team en de organisatie, tussen leiden en volgen in en tussen doelgericht handelen en opmerkzaam zijn in. Met als resultaat in staat te zijn een samenwerking te creëren die goed is voor jezelf, de ander en het grotere geheel van het team en de organisatie, met onderlinge verbinding, inspiratie en de 3g’s voorop: gezondheid, geluk en gezamenlijk succes.

Informatie en aanmelden: Lenneke Beunk via productieleidersnetwerk@gmail.com

Aanpak en werkwijze

Gelijkwaardigheid in de hiërarchie is een uitdaging voor leidinggevenden en medewerkers, om onderling optimale samenwerking te creëren, constructief en persoonlijk leiderschap neer te zetten en vrijheid in samenwerken en organiseren te ervaren.

Voor leiders

Leven en Werk ontwikkelt bewust en vaardig leiderschap met een constructief effect op de gezondheid van de leider en de samenwerking in teams en de organisatie,  door te werken op vier niveaus:

Leiderschap- en managementvaardigheden: kennis en kunde om effectief mensen, teams en organisaties te begeleiden, aansturen en faciliteren. Ook bij zelfsturing.

Persoonlijk leiderschap: inzicht in de werking van de eigen persoonlijkheid op het leiderschapsgedrag en het effect daarvan op medewerkers en de organisatieontwikkeling.

Positioneren in de organisatiedynamiek: het leren kennen en zien van de dynamiek in de organisatie en de eigen effectieve plek en handelen daarin vinden.

Bewustzijn in handelen: weten waarom je doet wat je doet, zelf en met elkaar, biedt perspectief voor samenwerken, organiseren en veranderen. Jezelf kunnen zien als onderdeel in een groter geheel van een team of de organisatie creëert verbinding en geïnspireerde effectiviteit.

Modules de aan bod kunnen komen in trainingen, workshops, supervisie en coaching:

 • Leidinggeven is een vak: kennis en vaardigheden als basis voor handelen op elk niveau.
 • Persoonlijk leiderschap.
 • Leidinggeven in de organisatiedynamiek.
 • Leidinggeven en deelnemen aan teams.
 • Leidinggeven en samenwerken met professionals
 • Leiderschap bij de ontwikkeling van eigenaarschap en zelforganisatie
 • Omgaan met  ziekteverzuim, stress en gezondheid.
 • Effectieve communicatie.

Voor teams en groepen

Leven en Werk biedt teamcoaching en intervisie aan teams van professionals en medewerkers en teams van managers, bij vragen over de onderlinge samenwerking, besluitvorming en communicatie. Dit met het oog op effectiviteit en het creëren en behouden van een constructieve onderlinge dynamiek. Tools hiervoor zijn de betrokkenheid bij een gezamenlijke doel, inzicht in de teamdynamiek, verbeteren van teamvaardigheden en het oplossen van blokkades  in de informatie-uitwisseling.

Speciale aandacht is er voor de rol van leiderschap in het team, bij teamleden en teamleiders; ook bij zelfsturende teams en in managementteams.

Als managementteams de kracht van gezamenlijk leiderschap bewust inzetten en organiseren, en doelgericht en verantwoord samenwerken, ontstaan er succesvolle en inspirerende organisaties.

Voor medewerkers, professionals en teamleden

Leven en Werk biedt training, coaching, intervisie en supervisie op het snijvlak van persoonlijke en professionele ontwikkeling met als doel optimaal functioneren. Ook voor particulieren.

Als mensen leiderschap nemen in hun eigen leven en werk, is er ruimte voor groei, ontwikkeling en optimaal functioneren. De kracht van persoonlijk leiderschap constructief inzetten betekent een zinvol, effectief en geïnspireerd werkend leven.

Modules die aan bod kunnen komen:

 • Persoonlijk leiderschap.
 • Zelfmanagement (timemanagement, stressmanagement).
 • Effectieve communicatie.
 • Teamwork