Edith Lindhout

edith4Achtergrond

Tijdens mijn studie en werk specialiseerde ik me in leiderschapsgedrag en het effect daarvan op medewerkers en organisatie. Als senior trainer/adviseur Leiderschap- & Organisatieontwikkeling en Persoonlijke Effectiviteit, werkte ik acht jaar bij training- en adviesbureau De Boertiengroep en deed ik opleidingen in Professioneel begeleiden van organisaties en individuen, Systemisch werken, NLP, TA, voice dialoque en psychodrama. Voorafgaand hieraan ben ik opgeleid aan de Universiteit Utrecht in Kunstbeleid en –management en was ik werkzaam in leiderschapsfuncties, in communicatie en marketing, en organisatie en productie.

Ik leerde het beste uit verschillende werelden te verbinden: winst en missie, creativiteit en zakelijkheid, doelgerichtheid en betrokkenheid.

Als leiderschap-, team- en organisatiecoach en trainer werk ik sinds januari 2009 vanuit mijn bedrijf Leven en Werk aan het bewust en constructief inzetten van leiderschap in mensen en organisaties voor optimale samenwerking en geinspireerde teams en organisaties.

Inspiratie

De verbinding tussen zakelijkheid en bezieling, efficiëntie en inspiratie, is de oriëntatie van waaruit ik naar mensen en organisaties kijk.

Werkwijze

Ik werk graag op een creatieve manier en vanuit de beleving van mensen aan ontwikkeling en verandering.

Betrokken, doelgericht, zorgvuldig en met humor zijn kenmerkend voor mijn werkwijze. Serieuze of zware onderwerpen benader ik graag vanuit een ruimere en relativerende kijk op de zaak.

Kader

Als basis van mijn diagnoses en interventies gebruik ik het systemisch waarnemen, oftewel het individuele functioneren bekijken in het grotere geheel van de organisatiedynamiek. Samen met mijn expertise in communicatie- en leiderschapsmodellen, zet ik deze in voor de ontwikkeling en groei van mensen en organisaties.

Opdrachtgevers

Sinds 1998 heb ik als leiderschap en organisatiecoach ruime ervaring opgedaan in bedrijfsleven, overheden, onderwijs en wetenschap, welzijn, kunst en cultuur, in zowel kleine en grote organisaties. Zo werkte ik bijvoorbeeld met:

Stork FNVbouw UWV Sociale Verzekeringsbank ministerie van LNV KPN verschillende gemeenten ING ABN Accon Jantje Beton Beroepsvereniging Kinderwerk Oranjefonds  Zomerschool Hogeschool van Amsterdam Hogeschool voor de Kunsten Utrecht KNAW Alterra Theatergroep Aluin Mug met de gouden tand Intersafe Groeneveld Stegeman DAS rechtsbijstand AMC ziekenhuis Antonius ziekenhuis Verian Zelfstandig Ondernemers BDO Meester Stegeman Iglo/Mora Cannock Chase Amc de Meren Nederlandse Spoorwegen ADM Cacao UVA   ROC Gooimeer Aloysiusschool Sovon Natuurloket  Het Lab  Ondernemers Plus Supermarkten  Omsk Trajekt  Stimulansz Faculteit Kunst en Economie HKU   MOgroep  Pameijer Platform Productieleiders Theater  Cleanse Amsterdam platform 360 graden   Cultuurhuis Kanaleneiland   Zelfsturende teams Wijk en co   Vooruit   Tryater   Beatiful lives   TGPlayback    Poppodium en cultureel jongerencentrum  Volta * Hofplein Theater

Netwerk

Leven en Werk werkt met een uitgebreid professioneel netwerk van leiderschap-, team-en organisatiecoaches in non profit en profitsector. Graag werk ik samen met:
Platform Duurzaam Nieuw Organiseren  Het Leiderschapshuis MetMinka   B-present  De Onderstroom Insig  Legende Organisatieadvies  Pure change   Teppema Executive.

Ervaringen en aanbevelingen

Lees ervaringen en aanbevelingen >