Edith Lindhout

Achtergrond

Tijdens mijn studie en werk specialiseerde ik me in leiderschapsgedrag en organisatiesystemen en het effect daarvan op medewerkers en samenwerking.

Als senior trainer/adviseur Leiderschap- & Organisatieontwikkeling en Persoonlijke Inspiratie en Effectiviteit, werkte ik acht jaar bij training- en adviesbureau De Boertiengroep en deed ik opleidingen in Professioneel begeleiden van organisaties en individuen en het begeleiden en trainen van groepen.
Voorafgaand ben ik opgeleid aan de Universiteit Utrecht in Kunstbeleid en –management (algemene letteren) en was ik werkzaam in leiderschapsfuncties, in communicatie, marketing, organisatie en productie in m.n. kunst en welzijn.

Ik leerde het beste uit verschillende werelden te verbinden: winst en missie, creativiteit en zakelijkheid, doelgerichtheid en betrokkenheid.

Als trainer/coach werk ik sinds januari 2009 vanuit mijn bedrijf Leven en Werk aan het bewust en constructief inzetten van leiderschap en lidmaatschap, voor optimale samenwerking en geinspireerde teams.

Inspiratie

De verbinding tussen zakelijkheid en bezieling, efficiëntie en inspiratie, is de oriëntatie van waaruit ik door mijn achtergrond naar mensen en organisaties kijk.

Werkwijze

Ik werk graag op een creatieve manier en vanuit de beleving van mensen aan ontwikkeling en verandering.

Betrokken, doelgericht, zorgvuldig en met humor zijn kenmerkend voor mijn werkwijze. Serieuze of zware onderwerpen benader ik graag vanuit een ruimere en relativerende kijk op de zaak.

Kader

Als basis van mijn diagnoses en interventies gebruik ik het systemisch perspectief, oftewel het individuele functioneren bekijken in het grotere geheel van de organisatiedynamiek. Samen met mijn expertise in communicatie- en leiderschapsmodellen, zet ik deze in voor de ontwikkeling en groei van mensen en organisaties. Voor mijn visie en methode put ik uit meerdere bronnen: systemisch werken (Hellinger en opstellingen), System Centred Theory (integreren van het verschil tussen leden in teams), toegepaste psychologie (NLP, TA, voice dialoque, psychodrama), EMDR – traumaverwerking en yoga en bewustzijnsfilosofie.

Opdrachtgevers

Sinds 1998 heb ik als leiderschap- en organisatiecoach en trainer ruime ervaring opgedaan in bedrijfsleven, overheid, onderwijs en wetenschap, welzijn, kunst en cultuur, in zowel kleine en grote organisaties en zelfstandig ondernemers. Zo werkte ik bijvoorbeeld met:

Stork FNVbouw UWV Sociale Verzekeringsbank ministerie van LNV KPN verschillende gemeenten ING ABN Accon Jantje Beton Beroepsvereniging Kinderwerk Oranjefonds  Zomerschool Hogeschool van Amsterdam Hogeschool voor de Kunsten Utrecht KNAW Alterra Theatergroep Aluin Mug met de gouden tand Intersafe Groeneveld Stegeman DAS rechtsbijstand AMC ziekenhuis Antonius ziekenhuis Verian  BDO Meester Stegeman Iglo/Mora Cannock Chase Amc de Meren Nederlandse Spoorwegen ADM Cacao UVA   ROC Gooimeer Aloysiusschool Sovon Natuurloket  Het Lab  Ondernemers Plus Supermarkten  Omsk Trajekt  Stimulansz Faculteit Kunst en Economie HKU    Sociaal Werk Nederland / MOgroep  Pameijer  Cultuurhuis Kanaleneiland   Wijk en co teams    Vooruit   Tryater   Beatiful lives   TGPlayback    CZverzekering  Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten Janssen Bacvac Poppodium en cultureel jongerencentrum  Volta  Hofplein Theater Sanquin  RDW  Dock Utrecht    Puur Utrecht Oost    Schiphol  Hike  GGD 

Samenwerking

Naast een professioneel netwerk van coaches en -trainers, werkt Leven en Werk nauw samen met het het Productieleidersnetwerk en Boertien Vergouwen Overduin.

Ervaringen en aanbevelingen

Lees ervaringen en aanbevelingen >