Ervaringen en Aanbevelingen

“Ik heb Edith leren kennen als een daadkrachtige manager met visie. Edith staat voor wat ze zegt.” Andries de Jong – Interim manager financiën.

‘Ik was al fan, door haar droge humor, warmte, scherpe analyses en inzicht gevende beschouwingen, maar na de training ‘Plek nemen in je team’ voor een groep leiders uit cultuur, welzijn en onderwijs kan ik Edith ook echt aanraden aan iedereen die een coach of trainer zoekt die werkelijk het verschil durft te maken. Ze doorziet persoonlijke en organisatievraagstukken direct en weet met respect, liefdevol en doortastend, inzichten te creëren voor alle deelnemers. In korte tijd wist zij met humor en stevige theoretische onderbouwing een groep te creëren die open en in volle samenwerking aan de slag ging
Ingeborg Wegter – interim projectmanager en docent innovatieve programma’s in de zorg.

Doortastend, soepel en diepgaande coaching van Edith mogen ontvangen. Dankbaar voor haar spiegelende en opbouwende karakter én de uitgebreide nazorg via mail/telefoon. Mooie stappen heb ik gezet in mijn zakelijke en persoonlijke ontwikkeling.”
Sterre Hijlkema – Owner Sterrre & Stad/ Buurtconciërge; AED projecten.

Edith weet haar visie op leidinggeven (vanuit persoonlijke kracht) te laten landen in een (diverse) groep. Ze raakt vanuit respect en weet te doseren. Intens in haar sensitiviteit, scherp in haar waarneming en interventies met impact. Warm, met beide benen op de grond, recht uit het hart. En: fijn om mee samen te werken!”
Roel Bonten – Trainer/adviseur Leadership and management IBN Arbeidsintegratie.

“Bij het coachen en trainen van groepen en individuele medewerkers en in haar rol als leiderschapscoach heeft Edith grote indruk op mij gemaakt. Edith is professioneel, scherp in haar analyse en creatief in haar benadering en adviezen. Het vleugje humor maakt het voor mij af.” Eric Strootman – Manager Investigations en BCM at IngBank.

“Ik ben onder de indruk van Ediths fijngevoelige radar voor dat wat liefst verborgen blijft èn er tegelijkertijd werkelijk toe doet. Samen met haar organisatiesensitiviteit zorgt dit ervoor dat ze snel tot de essentie van zowel een organisatie als individuele vraag komt. Ze creëert een setting waarin anderen als vanzelf deze essentie omzetten in wezenlijke en concrete verbeteracties.
Edith
creëert beweging met resultaat, vanuit een heldere visie op ontwikkeling van leiderschap en organisaties. De combinatie van haar scherpe blik, warme hart en humorvolle lichtheid laat z’n sporen na: wanneer Ediths opdracht erop zit, kunnen anderen zelfstandig verder met hùn opdracht en blijven in beweging. Edith is een professionele begeleider die je graag in huis haalt.
Josephine van Rie – HRD adviseur Randstad Nederland.

Edith ‘luistert’ naar je met al haar zintuigen, waardoor ze aan een half woord genoeg heeft. Ze is verfrissend, invoelend en direct. Voor mij was ze een topcoach!”
Hanneke Hovels – service designer/ people researcher Beautiful Lives.

“Ik heb Edith leren kennen als een scherpe en warme coach met grote kennis van zaken. Ze heeft me in een sessie duidelijk gemaakt wat mijn volgende stappen waren en dat was precies wat ik op dat moment nodig had.”  Laura Visser – Business ontwerper.

“Edith is een goede coach: betrokken, scherp, liefdevol. Zij helpt mensen echt verder te komen. Jaco van der Schoor, schrijver van ‘Leve het verschil’ en eigenaar van Mensen in Bedrijf.

“De teamsessies hebben me positief geraakt, en doen echt iets met de manier waarop ik anderen benader en bekijk. Het maakt me weer bewust van mijn eigen houding”.
Neeltje Spit – Sociaal makelaar Wijk en co.

“Ik vind het heel prettig dat de training zo ‘nuchter’ wordt gegeven, met beide benen op de grond, concreet en direct. ‘De aanpak is fijn en doortastend, met geduld en precisie van ieders behoefte’.
‘Ik vind het echt super waardevol. Edith is een hele fijne trainer’. ‘Complimenten voor de manier waarop Edith een groep creëert en mensen zich veilig laat voelen’. ‘Een zorgvuldige en geduldige manier van training geven met oog voor ieder individu’. ‘Edith durft door te prikken tot de kern’. Deelnemers van trainingen van het Productieleidersnetwerk in Leiderschap en Samenwerken.

Als begeleider van groepsgesprekken en (veranderings-)processen in de organisatie is Edith helder, invoelend, tactvol en toch direct. Haar gevoel voor humor en haar inleving in emoties zorgen ervoor dat de gespreksgenoten zich geprikkeld voelen om te praten en te luisteren. Aluin heeft veel baat gehad bij haar inbreng. Edith Lindhout is dan ook een zeer goede adviseur/coach!”
Erik Snel – Artistiek leider Theatergroep Aluin.

Edith kan erg goed analyseren waar de knelpunten zitten en hoe hiermee om te gaan met praktische oplossingen. Wat ik ook belangrijk vind, is dat Edith naast haar deskundigheid het beste met je voor heeft en oog heeft voor het persoonlijke, een mooie karaktereigenschap.
Sanne van Warmerdam – ORM officer ING.

“Ik sta er elke keer telkens weer versteld van hoe haarscherp Edith de dingen in mij en mijn bedrijf (door)ziet en kan duiden. De coachgesprekken hebben veel impact op mij gehad. Met talent voor taal en woordgebruik wist ze in ieder gesprek de belangrijkste inzichten aan een haakje in mijn hoofd te hangen. Zodat het echt beklijfde en ik een enorme groei doormaakte.
Fleur Feij – Adviseur zakelijke dienstverlening voor creatief ondernemers. Meer.

“Edith is een bevlogen trainer/adviseur die graag wetenschappelijke kennis met de praktijk verbindt. Ze is helder en duidelijk. Haar cursisten roemen haar inlevingsvermogen en betrokkenheid. Edith heeft voor de Boertiengroep mooie en vernieuwende trainingen ontwikkeld, met een stevige fundering. Met Edith weet je dat je kwaliteit in huis haalt!”
Janneke Schennink, director of university at Schouten & Nelissen/ voorheen directeur beroepsvereniging Organisatie en ontwikkeling en teamleider Boertiengroep.

“Inzichten zijn leuk, maar moeten wel handen en voeten kunnen krijgen in ‘het doen’ in de werkpraktijk. Edith weet deze 2 schijnbare uitersten samen te brengen. Zij nodigt uit tot het onderzoeken van het dieper gaande en de soms wat ongrijpbare binnenwereld en vertaalt dit samen met de deelnemer naar de concrete werkwerkelijkheid. Dit leidt tot een duurzame gedragsverandering.” Jel-Yvon Kadijk, Manager Crosswise works/ voorheen teamleider talentmanagement Boertiengroep.

“Edith kan heel goed luisteren en straalt enorme rust uit. Op zachte wijze maakt ze scherpe analyses. Ze heeft mij enorm geconfronteerd met mijn gevoel, gedrag en handelen en daarbij heb ik me geen moment onveilig gevoeld. Ik heb met plezier samen met haar grote stappen gezet in mijn professionele ontwikkeling. Als coach is ze een zegen.” Puck Mathot, projectcoördinator theaterschool Amsterdam, voorheen hoofd productie Het Lab Utrecht.

“Tijdens een leergang ‘leidinggeven vanuit persoonlijke kracht’ was Edith mijn trainer. Betrouwbaar, zorgvuldig, stimulerend om eigen grenzen te ontdekken, handvatten gevend om zelf tot inzichten te komen en patronen te ontdekken. Dit alles overgoten met een prettige nuchterheid en humor in een veilige omgeving. Haar ‘tips en trucs’ gebruik ik nog steeds waardoor ik, ook al is de training alweer even geleden, in staat ben mijn persoonlijke effectiviteit te blijven vergroten.”
Gwenda Veenboer – Hoofdverpleegkundige AMC.

“Het is prettig samenwerken met Edith vanwege haar zeer zorgvuldige manier van werken. Daardoor voel ik me serieus genomen, kom ik tot mijn recht en weet ik wat me te doen staat.
In de groepen bij Edith zie ik altijd dat deelnemers snel in de ‘leerstand’ komen. Door de veiligheid die Edith creëert zetten deelnemers grote stappen in hun ontwikkeling. En er valt nog te lachen ook!!”
Johan Stevens – Trainingsacteur/zelfstandig trainer.

Nuchter en vrolijk, in staat open en nieuwsgierig te confronteren met respect voor elk individu. Daarbij geeft Edith mij als trainingsacteur eigen speelruimte en heldere kaders.
Shanti Koenen-Sonneveld – Trainingsacteur/ zelfstandig trainer/coach.

“Edith is expert op het gebied van leren en ontwikkelen van mensen en organisaties. Goed leiderschap ontwikkelt zij door persoonlijk leiderschap op alle niveaus in de organisatie te creëren, van management tot medewerkersniveau. Edith weet verbinding te leggen tussen organisatiedoelstellingen en de verantwoordelijkheden van de medewerkers. Haar stijl is open, eerlijk en nieuwsgierig. Ze heeft lef en durf om dingen aan de kaak te stellen. Dit is verhelderend, sensitief, transparant. Ze weet haar hartelijkheid en stevigheid goed te combineren met doelgerichtheid.”
Eunice van Luit – Trainer/acteur at Insig, founder van communicatiewaaier.

Edith houdt een spiegel voor, inspireert, vraagt en prikt door. Dit heeft in de trainingen en supervisiegroepen bij mij geleid in inzicht in wat ik kan en wil en wat me soms belemmert. Dit inzicht helpt me in mijn werk en persoonlijk leven“.
Nienke Kuyvenhoven – Adjunct directeur MOgroep.

Edith heeft mij laten zien dat mijn eigen keuzes goed zijn en dat ik daarop kan bouwen, dat er soms tijd voor nodig is om de keuzes te herkennen en te maken en dat ik moet verduren wanneer ik het nog niet weet. In de gesprekken die we gevoerd hebben voelde ik een groot basaal vertrouwen. Zij volgde mijn gedachten in al hun kronkels en erkende mijn gevoelens zonder dat dat als medelijden aanvoelde. Ik heb het als erg prettig en helpend ervaren om steun te krijgen van Edith in het vinden van mijn eigen weg.
Mieke Buijs, Afdelingshoofd ad interim Stichting Vluchtelingstudenten UAF

“Edith is een deskundige trainer die haar deelnemers weet te binden en te boeien. Haar ervaring met professionals in zeer uiteenlopende werkomstandigheden is groot. Ze is bevlogen, doelgericht, kordaat, geeft grenzen aan, en heeft aandacht voor de persoon. Haar humor is een sterke troef in de (leer)processen die zij begeleidt. Een sterke inspirerende persoon, die met overtuiging en bevlogen haar vak als trainer/ coach uitoefent!”
Froukje Hajer – Adviseur jeugdbeleid en beroepsvereniging voor jongeren- en kinderwerk.

“Edith kan zich als organisatieadviseur zeer goed en op een persoonlijk manier identificeren met het bedrijf waar ze voor werkt. Door haar professionaliteit kan een organisatie in een paar sessies grote stappen maken. Ook de nazorg is van goede kwaliteit. Edith blijft haar betrokkenheid tonen. Het is zeer prettig om Edith ook als persoonlijk coach te hebben, ze heeft de situatie snel door, is integer en biedt perspectieven.”  Monica Brocken – Interim zakelijk manager kunst en cultuur.

“Edith is een integere coach die binnen de kortste keren de vinger op de zere plek weet te leggen. Ze daagt uit, ondersteunt en begeleidt. Door de coachingsgesprekken met Edith heb ik grote stappen kunnen zetten in mijn ontwikkeling. Graag beveel ik haar aan bij iedereen die eerlijk en open naar zijn of haar eigen proces wil kijken en wil groeien.”  Mieke Duhen – Lerares.

Edith heeft een persoonlijke, krachtige en authentieke manier van werken. Gecoacht worden door Edith betekent aandacht hebben voor het proces, in een vertrouwenwekkende setting en mét resultaat“. Afke van Halen – Partner in zeggenschap voor ondernemingsraden.

“Edith heeft me laten inzien dat je moet denken met je hoofd en je HART.”
Neelke Goossens – Arts, creatief professional/ontwerper ruimtelijke ordening.

“Dankzij Edith kijk ik tegenwoordig positiever naar mijn leiderschap. Door mijn pijnpunten in te zien kan ik veel helderder zaken bekijken. En durf ik vaker gebruik te maken van andermans krachten. De inzichten na 3 dagen werken met Edith hebben me zelfverzekerder gemaakt in mijn functioneren.”
Diana Roos – Founder HitMeProductions.

“Elke ontmoeting met Edith is een waardevolle ervaring, van voorgesprek tot mailcontact, van een training tot evalueren. Oprechtheid en verbinding staan voorop. Edith weet een grote groep deelnemers écht aan te spreken en te begeleiden op persoonlijk leiderschap. Zij  begeleidt de zelfstandigheid van het individu en zet aan tot het nemen van verantwoordelijkheid. Daar is durf voor nodig en dat heeft ze”.  Susanne Kuil – Onderwijscoordinator Aviation Academy at Hogeschool van Amsterdam.

“Een sessie van Edith rondom persoonlijk leiderschap en ‘plek’ nemen in de organisatie, heeft mij nieuwe inzichten gegeven omtrent mijn gedrag en de rol die ik vaak automatisch pak in groepen”. Karmijn van der Steen – Organisatieadviseur gemeente Den Haag.

“Edith Lindhout brengt rust, ruimte en nieuwe inzichten. Elke keer kreeg ik nieuwe energie en voelde ik me meer in m’n eigen kracht staan. Edith begeleidt de groep op een prettige, inspirerende, prikkelende en natuurlijke wijze. Zij is een gedreven vakvrouw die mensen in de kern weet te raken en te begeleiden bij hun eigen leiderschapsproces in het leven en het werk”.
Danielle Willemse – Projectmanager maatschappelijke evenementen / Bureau Marine terrein Amsterdam.

” Edith is doortastend en heeft veel kennis, ervaring en bagage. En bovenal: ze maakt leidinggeven leuk!  Martijn Schut – Zelfstandig ondernemer sociale domein (Wmo, Jeugd, Werk & Inkomen).

 

Met individuele leiderschapscoaching, toegespitst op mijn eigen vraagstukken, heb ik binnen korte tijd vanuit verschillende invalshoeken leiderschap leren benaderen en bewust leren inzetten. Met name op het gebied van resultaatgerichte samenwerking binnen de organisatie. Ik heb de coaching ervaren als gelijkwaardig en afgestemd op mijn behoeftes. Marit Vreeswijk – Coördinator Volta.

“Edith geeft op een erg fijne manier training. De twee trainingen over communicatievaardigheden en leiderschap die ik bij haar heb gevolgd stonden in het teken van wat de deelnemers zelf wilden leren ipv dat er een vast format lag. Dit maakte de trainingen erg persoonlijk en daardoor zeer behulpzaam”. Marijn Nagel – Coördinator Noorderzon.

“In drie trainingsdagen leerde Edith ons kennismaken met leiderschap en de werking van persoonlijk leiderschap. Hoe je dat wat in je speelt op dit moment kunt leren kennen en hanteren. Zorgvuldig opgebouwd, goed gedoseerd en met subtiele humor wist ze mij goed te raken. Ontwapenend vond ik haar. Fleur Feij – Projectleider en adviseur zakelijke dienstverlening. Meer.

“Leiding en sturing geven aan jezelf staat aan de basis van Leiderschap. Met oog voor wat leeft in jezelf en met de moed dit te verbinden met anderen. Deze combinatie van kracht en kwetsbaarheid die Edith voorleeft in haar werk heeft mij enorm gestimuleerd om zichtbaarder te worden in mijn leiderschap”. Nicoline v.d. Heijden, trainer Leiderschap voor de klas, owner/trainer/acteur Tarantula.

“Passend in de lentetijd, hebben we in de voorjaarssessies als zelfsturend team met elkaar kunnen zaaien (denken, delen en voelen), om te kunnen groeien en bloeien voor de wijk. Dank daarvoor.” Yvonne van Drutensociaal makelaar Wijk en co.

De Leiderschapsdag was een enorm leerzame dag, en wat fijn om die door te kunnen brengen met vakgenoten! Shoutout voor het organiseren Lenneke Beunk en Joanne Mensert van de Kerngroep Productieleidersplatform en Edith is by far de grappigste trainer die ik ooit heb gehad, en serieus als het nodig is. Top!” Fay Boyer, deelnemer.